söndag 23 maj 2010

Rabarbersaft

Förra gången jag länsade rabarberlandet så gjorde jag en liten sats rabarbersaft enligt ett recept som jag hittat på recept.nu. Jag tog ungefär hälften av allt, utom citronen. Saften blev god, men kunde bara spädas ca 50-50.

Eftersom saften blev aningen svag så har jag nu provat ett nytt recept:

2 kg rabarber
1,5 l vatten
1 kg strösocker
140 g citronsaft (från två citroner)

Rabarberna hackas i småbitar och kokas upp tillsammans med vattnet tills bitarna är mjuka. Då hälls blandningen genom en silduk och får rinna av i cirka en halvtimma. Rabarberresterna slängs och spadet värms upp i rengjord gryta tillsammans med socker och citron. Sedan ska saften skummas tills den är klar. Häll upp på rena flaskor och förvara svalt.

Den här gången blev det lite mer koncentrerad saft, men kanske aningen för söt. Nästa gång tänker jag öka mängden rabarber med cirka ett halvt kilo och se om det blir någon skillnad. Kanske även ta lite mer citron. Vi får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar